Vzpostavljanje zasebnih baz podatkov o gospodarskih subjektih - Primec, Andreja (Podjetje in delo, 2015)
Zasebne baze podatkov o gospodarskih subjektih zaradi napredne sodobne tehnologije pridobivajo vedno pomembnejšo vlogo v poslovnem svetu. Posebnega zakonodajnega okvira, ki bi celovito urejal vzpostavljanje in upravljanje teh baz podatkov, ni. Zato je treba pri tem upoštevati predvsem pravila varstva osebnih podatkov, varstva poslovnih skrivnosti in varstva podatkov pred nelojalno konkurenco, ki so uporabna pri oblikovanju zasebnih baz podatkov o gospodarskih subjektih.
Keywords: gospodarske družbe; informacije; podatki; podatkovne baze; podatkovne zbirke