Organizacija mladinskega skrbstva v mestni občini Maribor v obdobju med obema vojnama - Dobaja, Dunja (Studia Historica Slovenica, 2021)
Prispevek predvsem na osnovi arhivskega gradiva predstavi organizacijo mladinskega skrbstva mestne občine Maribor v obsegu iz obdobja med vojnama. Osnovno temo postavi v širši kontekst in opozori na probleme države in nižjih oblastev v skrbi za mladoletne. Širši kontekst pa avtorici služi zgolj kot okvir za lažje razumevanje osnovne teme, saj je skrb za otroke in matere v omenjenem obdobju podrobno predstavila v svoji monografiji, v kateri pa se je mladinskega skrbstva na občinski ravni zgolj dotaknila. Pričujoči prispevek je tako nadaljevanje avtoričinega raziskovanja mladinskega skrbstva v predvojni Sloveniji, pri čemer je v ospredju njegova organizacija na ravni mestne občine, konkretno mariborske.
Keywords: 1918-1941; childreen's shelter; childreen's station; city municipality; interwar period; Maribor; otroško skrbstvo; social history; socialna zgodovina; youth care; youth home