Terenski indikatorji kot raziskovalna metoda v socialni in politični geografiji - Zupančič, Jernej (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2006)
Prispevek obravnava vprašanje uporabe nekaterih izbranih metod socialne geografije na delovnih področjih politične geogrfije. V tem okviru namenja posebno pozornost uporabi različnih terenskih indikatorjev, s katerimi si pomagamo pri pojasnjevanju procesov, pojavov in problemov. Kljub nekaterim slabostim je metoda uporabna tudi sedaj, še posebej pri proučevanju manjšinskega vprašanja in kriznih območij.
Keywords: družbena geografija; human geography; politična geografija; raziskovalno delo; metodologija; raziskovalne metode; terensko delo; Slovenia; Slovenija