Brezstropa jama v Podbojevem lazu, Rakov Škocjan - Stepišnik, Uroš (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2009)
Predstavljena je brezstropa jama v Podbojevem lazu, v severozahodnem delu Rakovega Škocjana. Opisane so morfometrične in morfogenetske značilnosti več odsekov brezstrope jame in njene okolice. Brezstropa jama se je razvila iz epifreatičnega jamskega sistema, ki je deloval kot odtočni sistem iz doline Raka. Na podlagi podrobne morfometrične analize pobočij je bilo ugotovljeno, da brezstropa jama ni nastala sočasno. Zaradi neuravnanega površja je bil jamski strop denudiran postopoma.
Keywords: krasoslovje; kraške jame; List of caves in Slovenia; Rakov Škocjan; Rakov Škocjan, Cerknica