Pospešen oučenje! in poučevanje - Jus-Ašič, Majda (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1993)
Poljudna predstavitev metode pospešenega učenja Lynn Dhoroty. Metoda temelji na načelih, da je osvajanje znanja lahko prijetno, hitro in ima dolgotrajne učinke. Pri tem učitelj uporablja načine, ki aktivirajo vse učence. Pri njih odpravi strah, ki je glavni zavorni mehanizem za uspešno učenje, zmanjša stres, poveča samozavest in občutek uspešnosti. Sugestija, ki jo vsi lahko uporabljamo ob namenski uporabi, postane vaš ključ za odpiranje vrat v svet znanja. Sugestopedija sprošča rezervne zmogljivosti spomina, intelektualnega ustvarjanja in celostno rast človekove osebnosti. Udeležencem takega načina učenja zagotavlja veliko količino osvojenih informacij, uporabnost znanja, dolgotrajno pomnenje, pozitivne asociacije. Kar je najpomembnejše, udeleženci spoznajo, da zmorejo in se lahko učijo, da so dovolj sposobni, da si z neba vzamejo tisto zvezdo, ki si jo želijo.
Keywords: learning; učenje; poučevanje; sugestopedija