Nomotehnični vidiki spreminjanja ustave - Cerar, Miro (Pravni letopis, 2012)
V prispevku avtor predstavlja nekatere praktične nomotehnične izkušnje v povezavi z dosedanjimi postopki spreminjanja Ustave Republike Slovenije ter opozarja na možnosti nadaljnjih izboljšav na tem področju. Pri tem se ta snov prepleta z drugimi vsebinami, predvsem z (ustavno)pravno ureditvijo ustavnorevizijskega postopka ter politično in strokovno organizacijo procesa sprejemanja ustavnih sprememb. Velik politični, pravni in simbolni pomen ustave terja največjo skrbnost in odgovornost pri pripravi besedil ustavnih sprememb. V tem procesu je pomembno ohraniti stalno sodelovanje pravnih in drugih strokovnjakov, ustrezno interakcijo med stroko in politiko ter nenazadnje v nomotehničnem smislu dosledno upoštevati naravo in pomen ustavnega besedila.
Keywords: nomotehnika; pravno normiranje; spremembe; ustave; zakonodajni postopek