The archaic word-formational relationship between the Proto-Slavic noun *pol'e and the Hittite adjective palhi- - Furlan, Metka (Linguistica (Ljubljana), 2011)
V hetitskem proterokinetično dekliniranem pridevniku palhi- in praslovanskem samostalniku *pol'e (n.) je mogoče prepoznati staro medparadigmatsko vez iz zgodnejšega prajezičnega obdobja, ko so se ijevski in ujevski samostalniki srednjega spola deklinirali akrostatično, njim homofoni pridevniki pa proterokinetično (Watkinsov model). Razmerje je toliko bolj dragoceno, ker so bili taki primeri do sedaj v ide. jezikih prepoznani le med ujevskimi tvorbami.
Keywords: adjectif; besedotvorje; formation des mots; hetitščina; hitite; linguistique comparée; nom; praslovanščina; pridevnik; primerjalno jezikoslovje; proto-slave; Proto-Slavic; samostalnik; word formation