Slovenski znanstveniki 19. in 20. stoletja na znamkah - Nemec, Jože (Pomurska obzorja, 2023)
Znamke so v preteklosti bile nujni sestavni del poštnih pošiljk. Danes znamke v veliki meri nadomeščajo nalepke, pisma pa elektronska sporočila. Kljub temu pa so znamke še vedno v uporabi in poštne uprave izdajajo znamke, ki predstavljajo značilnosti države. Na znamkah so velikokrat tudi znane osebnosti z znanstvenega sveta. Te znamke so posvečene njihovemu delu ali pa obletnicam rojstva ali smrti. V predstavitvi so prikazane znamke posvečene slovenskim znanstvenikom, ki so bili rojeni v 19. in 20. stoletju.
Keywords: država; nalepke; stoletje; znamke; znanstveniki