Neenotna praksa prevajanja nazivov pravosodnih organov iz slovenskega v francoski jezik - Kozlevčar, Rastko-Rafael (Podjetje in delo, 2021)
Prevajanje nazivov pravosodnih organov Republike Slovenije v francoski jezik je neenotno, saj se prevajalci zatekajo k različnim rešitvam: od ohranitve izvirnega naziva, kot bi šlo za firmo gospodarske družbe, uporabe nazivov francoskih pravosodnih organov za slovenska sodišča, ko v želji, da bi bili izrazi naslovniku čim bolj razumljivi, ustvarijo vtis, da je slovenski pravosodni sistem kopija francoskega, do povsem svobodnih prevodov, ki se oddaljijo od izvirnega naziva pravosodnega organa. Je neenotno prakso mogoče poenotiti?
Keywords: francoščina; French; judiciary of Slovenia; nazivi pravosodnih organov Republike Slovenije; pravna terminologija; prevajanje; translation