O slovarskem delu monografije Hildegard Striedter Temps Deustsche Lehnwörter im Slovenischen - Štavbar, Simona (Slavistična revija, 2013)
V prispevku je predstavljen pilotni projekt digitalizacije slovarjev prevzetih besed, ki vključuje tudi slovarski del monografije Slovenische Lehnwörter im Deutschen avtorice Hildegard Striedter-Temps. Opisane so značilnosti tiskanega slovarskega dela monografije. Slovar ima specifično sestavo, in sicer gre za kompilacijo sekundarnih virov, navedenih in organiziranih v slovarskih člankih, avtoričin prispevek pa je predvsem v komentiranju jezikovnih podatkov in v popravkih napačnih etimoloških in drugih razlag ter navedb določenih avtorjev. Na kratko je opisano tudi tehnično ozadje digitalizacije portala z ročno delno digitalizacijo seznama besed navedenega slovarja.
Keywords: "Deutsche Lehnwörter im Slovenischen"; dictionaries; digitalizacija; digitalization; digitization; etimologija; etymology; German; German langauge; leksikografija; lexicography; loanwords; nemščina; obrnjeni slovarji; prevzete besede; reverse dictionary; slovarji; Slovene; Slovene languge; slovenščina; Striedter-Temps, Hildegard