Gospod z Ezl eka - Krajnc, Matej (knjige, 2026)
Absurni roman Gospod z Ezl eka govori o možu, ki ga poznajo z ezl eka, a nekega dne ga kar naenkrat ni več tam, družina pa se preseli iz strogega centra na Lent. Zgodba je nekakšen kvazibildungsroman gospoda Vladimirja Kalemberja in njegove meščanske mariborske družine. Ezl ek je ikonska mariborska lokacija, kanonizirana v istoimenski skladbi v izvedbi Iva Mojzerja. Lokacija je neločljivo povezana z mariborskim družbenim življenjem, posebej prvih povojnih generacij, konotacije tega pa Krajnc spretno vpleta v pripoved Gospod z Ezl eka.