Rafael Alberti en su exilio argentino - Prenz, Ana Cecilia (Ars et humanitas, 2017)
Članek prikaže literarni svet Rafaela Albertija, ki je razpet med rodno Španijo in Argentino, kamor se je pesnik izselil po španski državljanski vojni. Avtorica izhaja iz sintagme pisatelja Manuela Mujica Láineza "naši raznovrstni prispevki", ki jo Álvaro Abós (2011) navaja v svoji knjigi o navzočnosti Buenos Airesa v književnosti in uporabi za kritično branje Albertijeve avtobiografske knjige La arboleda perdida (Izgubljeni drevored). Delo je mogoče obravnavati v dveh razsežnostih, kot knjigo spominov ali kot roman. Elementi, ki na površinski ravni povezujejo življenje v Španiji in Argentini v različnih drevoredih v krajih, kjer je pesnik živel, se na globlji ravni spremenijo v en sam drevored, ki postane simbolni motiv njegovega pisanja.
Keywords: Alberti, Rafael; avtobiografije; izgnanstvo; literarne študije; španska književnost