Razvojne značilnosti otrok v okviru forenzičnega razgovora - Pavšič Mrevlje, Tinkara (Psihološka obzorja (Ljubljana), 2013)
Otroci so v sodnih procesih lahko adekvatne priče, če je forenzični intervju ustrezno izpeljan. Prispevek predstavlja pomembnejše linije otrokovega razvoja - mišljenje, spomin, govor in socialno-emocionalni razvoj in jih povezuje z usmeritvami za vodenje razgovora z otrokom. Zaradi pogostega prepričanja, da je otroka mogoče pripraviti do neresničnega pričanja in da ne loči med realnim ter domišljijskim, sta obravnavani tudi temi laganja in sugestibilnosti. Prispevek na koncu daje nekatere praktične usmeritve za izvedbo forenzičnega razgovora in opozarja na pomen izobraževanja vseh, ki so v stiku z otroki - potencialnimi pričami.
Keywords: forensic evaluation; forenzično ocenjevanje; forenzična psihologija; children; otroci; child; childhood development; razvoj otroka; witnesses; interview; intervju; memory; suggestibility; priče; spomin; sugestibilnost