Ples svetlobe - Popit, Barbara (knjige, 2026)
Pogled na večerno svetlobo, svetlobo zahajajočega sonca, me vedno znova prevzame. Ponekod ognjeno rdeča barva počasi ugaša za sivimi oblaki in temnimi gorami. Nebo si nadene skrivnosten izraz, preden dokončno utone v temó. V tisto trdo temó, kjer pred sabo ne vidiš ničesar, kjer izgubiš občutek za orientacijo, kjer si sam samcat izgubljen v praznini in kjer tvoja duša išče mir, daleč stran od ponorelega sveta. Svetlobna predstava matere narave, ki temno nebo obarva s čudovitimi barvami, ki v svojem plesu spreminjajo obliko, je nekaj posebnega in se te globoko dotakne. Skrivnostna energija se pretaka po nebu in zajame tudi tebe, tvoje telo in dušo. Osvobodiš se težkih misli, stresa in temu podobne nepotrebne navlake, začutiš energijo, ki te skupaj s spreminjajočimi se barvami ponese po temnem nebu in globoko v vesolje, v ta skrivnostni svet. Zvočna knjiga je nastala s finančno podporo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije v okviru operacije Razvoj digitalnega založništva, ki jo sofinancira Evropska unija.