INS/GPS navigation system based on MEMS technologies - Sokolović, Vlada (Strojniški vestnik, 2015)
Globalni trend največje možne natančnosti navigacijskih naprav po najnižji ceni odpira vse več priložnosti za praktično uporabo poceni senzorjev, kot so senzorji s tehnologijo MEMS (elektromehanski mikrosistemi). Tako lahko pričakujemo rast za zdaj še razmeroma šibkega povpraševanja po teh senzorjih, ki predstavlja ključni problem današnjih raziskav na področju navigacijskih sistemov na podlagi tehnologij MEMS.
Keywords: barometri; globalni sistem pozicioniranja; inercijska navigacija; integracija; Kalmanov filter; magnetometri; MEMS