BRKO KUHA ZA VAS SEGEDIN GOLA2 Cebulo in meso pražimo 10 minut, dodamo narezano glavo kislega zelja, ki jo posebej prepražimo in zlagamo eno vrsto mesa eno vrsto zelja in eno vrsto klobasic. Začinimo z vegeto, papriko, poprom. Solimo po okusu. Kislo smetano razredčimo z jufao in prelijemo segedin, damo v pečico za 1 uro. BELA JUHA Kuhaj pol kg kurjib ledvičk, malo soli in dodaj lovor. Ko se skuha, odcedi, zreži ledvič-ke na lističe, daj nazaj v juho. Posebej zmešaj 3 dcl kisle smetane z malo moke in dodaj to preden juha zavre. Mešaj stalno in dodaj ve-geto in malo soka limone. KRPICE S ŠUNKO 400 gr moke, 2 jajci in malo vode zgneti v testo, nareži krpice in jih skuhaj v slani vodi. Nareži šunko in jo prepraži na masti, pomešaj s kislo smetano, zmešaj s krpicami in zapeči v pečici. PREPROSTA TORTA Penasto zmešaj 4 jajca, dodaj 25dkg slad-korja, 25dkg zdroba, 2,51 kislega mleka, 25 dkg orehov, 1 prašek za pecivo in limonino Iupino. Vse zmešaj in peči v zmerno vroči pe-čici, ko se ohladi prelij vse s 30 gr sladkorja, stopljenega v skodelici vode. KOKOSOVI KIFELJČKI Dobro zmešaj 25 dkg margarine, 50 dkg moke, dodaj 2 rumenjaka, 25dkg sladkorja, 25 dkg kokosove moke, 1 pecilni prašek, sko-delico mleka. Mešaj, dokler ne gre masa od posode. Oblikuj kifeljčke in jih peci v zmerni pečici. Posuj s sladkorjem in vanilijo. PAPRIKAg Prepraži 2—3 glavice čebule, dodaj papri-ko in kurjo drobovino, zalij z malo vode in kuhaj. Medtem olupi kolerabo, jo nareži, pre-praži na malo olja, prepraženo in soljeno ko-lerabo prelijemo na meso, dodamo kislo sme-tano, po potrebi še vegeto in kubatno še pol ure. ITALIJANSKE ROLADE Zreži na kocke 4 trdo kuhana jajca, 1 če-bulo, 30 gr masla, 10 gr naribanega sira, 3 žli-ce kuhanega riža, solimo — vse dobro zme-šamo in pustimo stati nekaj časa. Nato 8 re-zin mortadele napolnimo s tem nadevom, zvi-jemo in prelijemo z majonezo.