Generalized dihedral CI-groups - Dobson, Edward (Ars mathematica contemporanea, 2022)
V članku poiščemo močne nove omejitve v zvezi s strukturo CI-grup. Pokažemo: če je ?$R$? posplošena diedrska grupa, in če je ?$R$? CI-grupa, potem za vsako liho praštevilo ?$p$? velja, da ima Sylowska ?$p$?-podgrupa grupe ?$R$? red ?$p$?, ali pa 9. Posledično ima vsaka CI-grupa, ki ima za kvocient neko posplošeno diedrsko grupo, isto omejitev: za vsako liho praštevilo ?$p$? velja, da ima Sylowska ?$p$?-podgrupa te grupe red ?$p$?, ali pa 9.
Keywords: Cayley isomorphism; Cayleyjev izomorfizem; CI-group; CI-grupa; DCI-group; DCI-grupa; generalised dihedral; posplošen diedrski