Strongly light subgraphs in the 1-planar graphs with minimum degree 7 - Wang, Tao (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Graf se imenuje 1-planaren, če ga lahko narišemo v ravnini tako, da vsaka povezava seka največ eno drugo povezavo. Povezan graf ?$H$? se imenuje krepko lahek v družini grafov ?$\mathfrak{G}$?, če obstaja konstanta ?$λ$?, tako da vsak graf ?$G$? iz ?$\mathfrak{G}$? vsebuje podgraf ?$K$? izomorfen ?$H$?, v katerem je ?$\text{deg}_G(v) \le λ$? za vsa vozlišča ?$v \in V(K)$?. V tem članku predstavimo nekaj krepko lahkih podgrafov v družini 1-planarnih grafov z minimalno stopnjo 7.
Keywords: grafi; teorija grafov