Verz, proza in poezija v ustnem mediju - Bjelčevič, Aleksander (Slavistična revija, 2017)
V čem se loči verz od proze v ustnem mediju, kako vemo, da poslušamo verz? Kaj se spremeni, ko metrični in svobodni verz ter vmesne oblike pojemo, melorecitiramo in recitiramo, kako na sluh ločimo posamezne verze, kako je treba recitirati svobodni verz, kako je treba zapisati primarno péte verze?
Keywords: free verse; nepismene kulture; oral culture; pasijon; Passion play; petje; pisni medij; poezija; pripovedništvo; prose; proza; recitation; recitiranje; singing; ustni medij; verz