Poslovni portal - vaša nova pisalna miza - Hrvatin, Robert (Uporabna informatika (Ljubljana), 2000)
Portali pomenijo eno najbolj aktualnih novih tehnologij v svetu interneta. Le kdo še ni slišal za Yahoo, Lycos, Excite, CNN, MSNBC, Infoseek...Vsak dan lahko zasledimo novice o novih nakupih, združitvah podjetij, o hitri rasti delnic podjetij, ki upravljajo s portali. Portal ponavadi predstavlja prvo stran, preko katere dostopamo do različnih informacijskih virov na internetu. Yahoo, Excite, Lycos so bili v preteklosti predvsem spletne strani, preko katerih smo iskali informacije, ki so nas zanimale. Vendar se ti iskalniki in imeniki kaj hitro razvijajo tudi v ponudnike celovitih elektronskih storitev.
Keywords: kategorije poslovnih portalov; osnovne komponente portalov; poslovni portali; prednosti poslovnih portalov