Vloga knjižnice in pomen slikanice pri celovitem delu z otrokom in njegovo družino - Dolinšek Bubnič, Margareta (Knjižnica, 1995)
Avtorica govori o pomenu kvalitetne slikanice pri vzgoji otroka. Knjiga lahko postane most med svetom otrok in odraslih. Knjižnica je tisto mesto v šoli, kjer otrok lahko uživa in ustvarja. Knjižničarka v šolski knjižnici pa lahko s svojim odnosom do knjige bistveno vpliva na to, da otrok vzljubi knjigo in tudi vse tisto, kar piše v njej.
Keywords: child; otroci; slikanice; knjižna vzgoja; šolske knjižnice