Razvoj skeletno-mišičnega sistema in kože - Legan, Mateja (Medicinski razgledi, 2005)
Avtorica prikazuje embrionalni razvoj skeletno-mišičnega sistema in kože. Čeprav je temelj članka mezodermalni izvor, poudarek pa na segmentnem izvoru področij skeletno-mišičnega sistema, članek podrobneje obravnava tudi ektodermalni izvor kosti glave, nekaterih drobnih gladkih mišic in epidermisa kože. Podrobno je prikazan razvoj dermisa in kožnih adneksov. Za nadzor in smiselno pomnenje so prikazani tudi nekateri slikoviti klinični korelati.
Keywords: Koža; Musculoskeletal System; Embryology; Mišičnoskeletni sistem; Abnormalities; embriologija; razvoj; Skin