Dendrokronološke raziskave na kolišču ! Založnica in Parte - Čufar, Katarina (Arheološki vestnik, 1997)
The contribution discusses dendrochronological research on the late Eneolithicpile dwelling settlements of Založnica and Parte on the Ljubljana moor.
Keywords: archaeology; arheologija; arheološke najdbe; chronology; kronologija; Ljubljana Marshes; Ljubljansko barje; naselbine; Parte; raziskave; Založnica