First record of albino Aesculapian snake (Elaphe longissima) in Slovenia - Krofel, Miha (Natura Sloveniae, 2004)
Članek opisuje najdbo albinističnega primerka navadnega goža (Elaphe longissima) na Sredmi pri Brestrnici (UTM WM46, SV Slovenija). Odrasel osebek neznanega spola je bil dolg 120 cm. Imel je rdeče oči, trebušna stran je bila obarvana svetlo rumeno, preostali deli pa temno rumeno. Verjetno gre za prvo takšno najdbo v Sloveniji.
Keywords: Albinism; Albinizem; Ecosystem; Ekosistem; Kače; navadni gož; Slovenia; Slovenija; Snakes