Prostorska semantika Prekletega dvorišča - Vukićević-Janković, Vesna (Slavistična revija, 2015)
Ograjenost prostora in njegova demonična materializacija proti vsečasovnosti poduhovljenja in očlovečenja se močno reflektirata tako na okvirjih kot v semantičnih slojih središčne zgodbe. Hkrati se sugerira prost in nekončan prostor pripovedi, s čimer se odpravlja časovna določenost povedanega in se projektira njegova relativna in raztegljiva vključenost v zgodbo.
Keywords: "Prokleta avlija"; Andrić, Ivo, 1892-1975; bosanska književnost; Bosnian literature; dystropia; identiteta; identity; kratki roman; narration; pripoved; prostor; Serbian literature; short novel; simbolika; srbska književnost; symbol