Slovenska ljudska stranka v vladi Antona Korošca - ratifikacija Nettunskih konvencij - Ratej, Mateja (Zgodovinski časopis, 2005)
Avtorica v prispevku obravnava odnos Slovenske ljudske stranke do ratifikacije Nettunskih konvencij, ki je sodila med prednostne naloge vlade Antona Korošca in je bila njegov najpomembnejši prispevek k reševanju zunanjepolitičnih vprašanj jugoslovanske države v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Z ratifikacijo Nettunskih konvencij je bil pomembno povezan tudi najem angleško-ameriškega državnega investicijskega posojila za stabilizacijo dinarja in obnovo prometne infrastrukture v Kraljevini SHS. V Slovenski ljudski stranki so se z njim prvič neposredno srečali ob prevzemu ministrstva za promet v vladi Ljubomirja Davidovića.
Keywords: political party; politične stranke; politična zgodovina; Kingdom of Yugoslavia; Kraljevina SHS; vlada; Slovenia; Slovenija; zgodovinski pregledi