The influence of polyester resin composition on fiber-matrix interphase properties - Rot, Katarina (Kovine zlitine tehnologije, 1999)
Uporabne lastnosti poliestrskih kompozitov so odvisne od vrste in sestave nenasičene poliestrske smole, od vrste in vsebnosti steklenih vlaken v kompozitu in načina njihove izdelave. Pri različnih tipih laminatov iz nenasičene poliestrske smole in polsti iz steklenih vlaken smo določili natezne lastnosti. Vpliv sestave nenasičene poliestrske smole, vsebnosti stirena v njej in vrste steklenih vlaken na interakcije med nenasičeno poliestrsko smolo in steklenimi vlakni smo določili z meritvami in primerjavo nateznih trdnosti poliestrskih laminatov.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: kompoziti; poliestrski laminati; poliestrske smole; steklena vlakna; natezna trdnost