Oblike notranjega monologa pri Joyceu in Kovačiču - Cafuta, Maja (Primerjalna književnost, 2015)
Razprava analizira oblike notranjega monologa v romanih Ulikses Jamesa Joycea in Prišleki Lojzeta Kovačiča. Na začetku je predstavljena tipologija tehnik posredovanja notranjega govora, le-te pa so v nadaljevanju ponazorjene s primeri, omejenimi na vsakokratno glavno književno osebo, Stephena in Bubija. V sklepu povzemam in primerjam značilnosti diskurzov omenjenih literarnih likov.
Keywords: Joyce, James, 1882-1941; "Ulikses"; Kovačič, Lojze, 1928-2004; "Prišleki"; Slovene literature; slovenska književnost; angleška književnost; modernizem; pripovedna tehnika; notranji monolog