Računalniška orodja za prevajanje - Vintar, Špela (Mostovi (Ljubljana), 1999)
Prispevek predstavlja sodobne računalniške tehnologije za prevajanje, predvsempomnilnike prevodov in terminološke banke. V prvem delu prispevka je na kratko orisano področje in predstavljene najpomembnejše prednosti in pomanjkljivosti teh programov, v drugem delu pa sledi preskus programa ATRIL Déja Vu na nekoliko daljšem besedilu s področja farmacije. Pri tem naj bi pokazali predvsem to, da je uporabnost teh orodij močno odvisna od značilnosti besedil, ki jih prevajamo, in od narave prevajalskega dela. V sklepu so nakazane smernice razvoja prevajalskih tehnologij v prihodnosti in uvajanje le-teh v tukajšnji prevajalski prostor.
Keywords: prevajanje; prevodi; računalniška tehnologija