The symmetric genus spectrum of abelian groups - May, Coy L. (Ars mathematica contemporanea, 2019)
Naj ?$\mathcal{S}$? označuje množico pozitivnih celih števil, ki se pojavijo kot simetrični rod kake končne abelove grupe in naj ?$\mathcal{S}_0$? označuje množico pozitivnih celih števil, ki se pojavijo kot krepki simetrični rod kake končne abelove grupe. Glavni izrek tega članka je, da je ?$\mathcal{S} = \mathcal{S}_0$?. Kot posledico dobimo množico potrebnih in zadostnih pogojev za to, da celo število ?$g$? pripada ?$\mathcal{S}$?. Izkaže se, da ima ?$\mathcal{S}$? asimptotično gostoto in da je ta približno 0.3284.
Keywords: abelian groups; abelove grupe; density; genus spectrum; gostota; krepki simetrični rod; Riemann surface; Riemannova ploskev; simetrični rod; spekter rodu; strong symmetric genus; symmetric genus