The Danish subsidy scheme for non-commercial local stations - Jauert, Per (Javnost (Ljubljana), 2003)
Leta 1998 je bil danski način subvencioniranja nekomercialnih radijskih in televizijskih postaj v prid financiranja specifičnih programov v nasprotju s prejšnjim sistemom financiranja programskih ur. Avtorja sta za dansko ministrstvo za kulturo spremljala učinke sprememb v letih 1999 in 2000 zlasti z vidika kakovosti programov. Projekt je proučeval spremembe na ravni upravljanja, programske strukture in kakovosti programov ter poslušalstva. V prvem delu avtorja povzemata izsledke s področja ekonomskih in upravljavskih sprememb, v drugem delu pa predstavljata eno izmed devetih študij televizijskih postaj. Namen članka je predstaviti uporabljene metode (kombinacijo kvantitativnih raziskav, analize besedil ter raziskave občinstev s pomočjo fokusnih skupin) ter najpomembnejše ugotovitve raziskave.
Keywords: Danska; Denmark; radio; lokalne skupnosti; mass media; množični mediji; television; televizija; financiranje; subvencioniranje; subvencije