Uspešnost uresničevanja tvorčevega namena v šestih besedilnih vrstah - Hudej, Sonja (Slavistična revija, 2002)
Članek proučuje sredstva in načine prepričljivega nagovora naslovnika v besedilnih vrstah, ki so oblikovane na podlagi teorije govornega dejanja oz. besedilne funkcije.
Keywords: Slovene; slovenščina; sporazumevanje; tekstna lingvistika