Slovanska razmerja tipa *sam'c': *samica - Furlan, Metka (Slavistična revija, 2018)
V slovanskih primerjalnih slovnicah razmerja tipa *samjercjer : *samica niso obravnavana kot besedotvorni vzorec, ampak je vsak tip od samostalnikov obravnavan ločeno, prvi pri sufiksu *-jercjer, drugi pa pri *-ica. Na podlagi analize nekaterih razmerij tipa *samjercjer : *samica v slovanski apelativni in deloma tudi onomastični leksiki je mogoče ugotavljati, da bi bilo zaradi pripadnostne in najverjetneje sekundarne feminativne funkcije drugega člena v odnosu do prvega v njih treba prepoznati besedotvorno razmerje, ki verjetno tako kot pri *zelenjor (adj) -> *zelenjer (subst) ni derivacijsko.
Keywords: besedotvorje; etimologija; praslovanščina; slovanski jeziki