Računalniško podprti podsistem nabave v univerzitetni knjižnici (Knjižnica, 1991)
V članku so opisane možnosti uporabe računalnikov v nabavi. Prvi del je namenjen pregledu razvoja uporabe računalnikov v ameriških nabavnih oddelkih. V drugem delu so opisane funkcije nabavnega sistema in idealni računalniško podprti sistem. V zadnjem delu je obrazložen model računalniško podprtega podsistema nabave za tip univerzitetne knjižnice.
Keywords: knjižnice; nabavna politika; avtomatska obdelava podatkov; visokošolske knjižnice