A new family of maximum scattered linear sets in PG(1, qsup6) - Bartoli, Daniele (Ars mathematica contemporanea, 2020)
Posplošimo primer linearne množice iz članka zadnjih dveh avtorjev "Vertex properties of maximum scattered linear sets of ?$PG(1,q^n)$?" (2019) na splošnejšo družino, pri čemer dokažemo, da so takšne linearne množice maksimalno razpršene, kadar je ?$q$? lih, in da so, razen v enem posebnem primeru, nove. S tem rešimo odprt problem iz članka "Vertex properties of maximum scattered linear sets of ?$PG(1,q^n)$?" (2019). Upoštevaje Sheekeyeve rezultate iz članka "A new family of linear maximum rank distance codes" (2016), ta družina vodi k novim MRD-kodam s parametri ?$(6,6,q;5)$?.
Keywords: linearized polynomial; linearizirani polinom; MRD-code; MRD-koda; razpršena linearna množica; scattered linear set