Crane Grus grus - Krofel, Miha (Acrocephalus, 2021)
28. 2. 2021 sva spremljala prelet žerjavov prek Menišije v okolici Pokojišča (UTM VL48, osrednja Slovenija); skupaj sva naštela 3113 žerjavov v 23 jatah, ki so štele 9-363 ptic, v povprečju 135; opazovanja kažejo na pomen Menišije za prelet žerjavov, ki vetrove nad pašniki na tem območju uporabljajo za pridobivanje višine na migraciji
Keywords: Grus grus; ornitologija; ptice; žerjav