Manjšinsko šolstvo na Koroškem - Wakounig, Vladimir (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 1998)
Dvojezično šolstvo na Koroškem je v zadnjih desetih letih doživelo veliko usodnih sprememb, tako pozitivnih kot negativnih. Ker se naklonjenost dvojezičnemu šolstvu zlasti med nemško govorečimi starši povečuje, bo v prihodnosti manjšinsko šolstvo potrebno reorganizirati.
Keywords: narodne manjšine; avstrijska Koroška; Carinthia; Carinthian Slovenes; koroški Slovenci; school; šolstvo; manjšinsko šolstvo; dvojezično šolstvo