Evangeljsko žensko društvo v Ljubljani 1856-1945 - Serše, Aleksandra (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2001)
Prispevek skuša na podlagi arhivskega gradiva, ki ga hranita Arhiv Republike Slovenije in Zgodovinski arhiv Ljubljana, prikazati delovanje najstarejšega v Ljubljani ustanovljenega ženskega društva. To je bilo dobrodelno žensko evangeličansko društvo z imenom Evangeljsko žensko društvo (Evangelischer Frauenverein Laibach), ki je delovalo v Ljubljani od leta 1856 do leta 1945.
Keywords: Ljubljana; kulturna zgodovina; woman; ženske; association; društva; dobrodelnost; evangeličani; Evangelijsko žensko društvo v Ljubljani