Primeri slovenskih manjšalnic z vidika evalvativne morfologije - Sicherl, Eva (Jezik in slovstvo, 2016)
Ob primerjavi jezikoslovnih razprav o manjšalnosti v slovenščini in nekaterih tujih jezikih, zlasti angleščini in drugih slovanskih jezikih, opazimo razhajanja glede pojmovanja določenih besedotvornih elementov pri tvorbi manjšalnic. Pričujoča razprava želi osvetliti nekatera teh razhajanj: obravnavo sestavin mini- in mikro- nasproti malo- in drobno- v tvorjenkah ter status nekončnih pripon pri glagolskih in pridevniških manjšalnicah.
Keywords: Slovene; slovenščina; evalvativna morfologija; manjšalnost; samostalniške manjšalnice; glagolske manjšalnice; pridevniške manjšalnice