Gozdna vladavina in nacionalni gozdni program - Šinko, Milan (Gozdarski vestnik, 2014)
V prispevku je predstavljen koncept gozdna vladavina (ang. forest governance),ki je v rabi za opisovanje sodobnega oblikovanja gozdne politike. Predstavljamo njegovo povezanost z nastajanjem nacionalnih gozdnih programov vEvropski uniji. S pomočjo načel nacionalnih gozdnih programov (Dunajska resolucija 2003, Forest Europe) ugotavljamo, da v Sloveniji po letu 2007, ko smo sprejeli resolucijo o nacionalnem gozdnem programu, ni javnopolitičnega okvira oblikovanja gozdne politike, ki bi ga lahko označili kot nacionalni gozdni program.
Keywords: gozdna politika; nacionalni gozdni program; naravni viri