Bogastvo za dobroto kot način služenja Bogu (Lk 16,1-13) - Celarc, Matjaž (Edinost in dialog, 2023)
Članek obravnava priliko o krivičnem oskrbniku. S tem ko razkriva specifično pripovedno vlogo glavnih likov v pripovedi ter povezuje pripoved s sobesedilom, poudarja pomen prilike kot preroške kritike članov skupnosti, med njimi tudi farizejev, da bi odprli svoja življenja drug drugemu, saj dobrine ne prinašajo življenja preko individualističnega hedonizma, temveč preko oblikovanja skupnosti.
Keywords: community of believers; preroška kritika; prophetic criticism; skupnost vernikov; uporaba dobrin; use of goods