Being digital - Strover, Sharon (Javnost (Ljubljana), 2002)
Politika digitalne radiodifuzije ZDA ni uspela ustvariti spodbud, tržne strukture ali porabniški interes, ki bi omogočil digitalizacijo radiodifuzne industrije. Kljub zgodnjim napovedim interaktivnosti, ki naj bi jo omogočila digitalna radiodifuzija, je sedaj videti digitalna televizija omejena na storitve, ki zahtevajo dodatne porabniške transakcije. Sprejeti tehnični standardi ne ponujajo varnosti proizvajalcem sprejemnikov in televizijskim postajam, cene digitalnih televizijskih sprejemnikov so previsoke za potrošnike, vrhunska tehnologija je nedovršena in potrošniki ne vedo veliko o digitalnih sistemih. Ker kabelska televizija dosega sedemdeset odstotkov prebivalstva, je prenos digitalnega signala preko kabla odločilen, doslej pa politika ZDA ni dala takega pooblastila. Kabelski operaterji pa so razvili svoje lastne digitalne storitve in dodali ponudbi številne dodatne programe, ki predvsem ponujajo "video na zahtevo".
Keywords: United States of America; ZDA; mass media; množični mediji; tehnološki razvoj; digitalizacija; digitization; digitalna televizija; digital television; organizacija; organization; dostopnost; medijska politika