Izsamostalniške krščanske terminološke tvorjenke v razvoju slovenskega knjižnega jezika - Legan Ravnikar, Andreja (Slavistična revija, 2007)
V razpravi je predstavljena besedotvorna tvorba samostalniških terminov z besedotvorno podstavo iz samostalnika. Ugotavljali smo tvorbene postopke in modele. Znotraj besedotvornopomenskih kategorij smo po produktivnosti tvorbe in pogostosti rabe razvrščali enakofunkcijske obrazilne morfeme terminoloških tvorjenk od srede 16. do srede 19. stoletja. Kombinirali smo sinhroni in diahroni metološki pristop.
Keywords: affixes; Christian terminology; historical linguistics; izsamostalniški samoglasniki; krščanski termini; noun; nouns derived from nouns; obrazila; samostalnik; Slovene language; slovenščina; zgodovinsko besedotvorje