Reliefne oblike kot geodiverziteta - Erhartič, Bojan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2007)
Prispevek skuša osvetliti različne vrednote reliefnih oblik kot sestavnega dela geomorfološke naravne dediščine ter pomagati pri uveljavljanju termina geodiverziteta v Sloveniji. Članek predstavi razloge, zakaj vrednotiti geodiverziteto, katerim sledi razprava o specifičnih vidikih naravnih vrednot: intrinzičnih, kulturnih, estetskih, socialno-ekonomskih, funkcijskih, geosistemskih, znanstvenoraziskovalnih in izobraževalnih.
Keywords: fizična geografija; physical geography; geomorfologija; geomorphology; relief; topography; naravna dediščina