Hidrogeološke razmere v napajalnem zaledju izvirov Kroparice pod Jelovico - Brenčič, Mihael (Geologija, 2003)
Izviri Kroparice drenirajo skrajno vzhodno območje visikogorske planote Jelovice, ki predstavlja obsežen kraško razpoklinski vodonosnik. Kroparico predstavlja roj izvirov, katerih večji del prihaja na plano v baškem dolomitu,del pa tudi v pobočnem grušču. V članku so predstavljene litostratigrafske in strukturne razmere v napajalnem zaledju Kroparice ter preprosta hidrogeološka bilančna analiza napajanja kraškega vodonosnika Kroparice.
Keywords: hidrogeologija; Jelovica; kraški izviri; kraški vodonosniki; Kroparica; podzemne vode