The mesolithic at the Danube's Iron Gates - Dinu, Alexandru (Documenta Praehistorica, 2007)
V tem članku predstavljamo 31 novih AMS radiokarbonskih datumov iz mezolitskih najdišč na območju železnih vrat na romunski obali Donave. Novi datumi so omogočili v celoti ponovno pretehtati kronološke sekvence in ponujajo nove vpoglede za ponovno interpretacijo tako mlajše-paleolitsko-mezolitskega kot mezolitsko-neolitskega razvoja v regiji.
Keywords: Romania; Romunija; Podonavje; mezolitik; neolitik; arheološke najdbe; datiranje