Puškinov dom Andreja Bitova in problemi ruskega postmodernizma - Kraševec, Borut (Slavistična revija, 1996)
Razprava želi predstaviti roman Puškinov Dom avtorja Andreja Bitova in ga osvetliti predvsem z vidika postmodernizma. Zanimale me bodo možnosti in problematika te literarne smeri znotraj ruske literarne tradicije, za katero sicer veljajo določene posebnosti, ki ruski postmodernizem razločujejo od zahodnoevropskih in ameriških variant, s katerimi ga bom soočil in poskusil ugotoviti bistvene razlike oziroma odstope. To bo pripomoglo k natančnejši opredelitvi nastanka, formalnih in vsebinskih značilnosti obravnavanega romana - Puškinovega doma.
Keywords: 20.st.; Bitov, Andrej; Bitov, Andrej: Puškinov dom; history of literature; komparativistika; literarna interpretacija; literarna zgodovina; literarne študije; postmodernizem; romani; ruska književnost; ruska proza; Russian literature