Elektronske lastnosti ogljikovih nanocevk - Klaneček, Žan (Matrika, 2017)
Predstavljene so elektronske lastnosti ogljikovih nanocevk. Najprej so opisane osnovne strukturne lastnosti in klasifikacija ogljikovih nanocevk, v nadaljevanju pa elektronske zančilnosti, ki so dodatno argumentirane z dejanskimi eksperimentalnimi meritvami.
Keywords: carbon nanotubes; electronic properties; elektronske značilnosti; ogljikove nanocevke