Molar conductivity of aqueous solutions of lithium fullerenehexamalonate, Tsubh-Csub{66}(COOLi)sub{12}, as a function of temperature - Cerar, Janez (Acta chimica slovenica, 2001)
Izmerili smo molske prevodnosti vodnih raztopin litijeve soli fulerenheksamalonske kisline, ?$T_h-C_{66}(COOLi)_{12}$?, pri temperaturah 5, 15, 25 in 35 stopinj C ter v območju koncentracij med približno 0,2 in 0,00014 mol(COO^-)/dm^3. Ocenili smo molske prevodnosti pri neskončnem razredčenju pri vseh štirih temperaturah. Temperaturno odvisnost molske prevodnosti LiFHM je mogoče zadovoljivo pojasniti z vplivom temmperature na viskoznost raztopine. Molske prevodnosti litijevega fulerenheksamalonata smo primerjali z molskimi prevodnostmi natrijevega in kalcijevega fulerenheksamalonata, di smo jih določili že pri prejšnjih raziskavah.
Keywords: električna prevodnost; fulereni; molska prevodnost; raztopine; vpliv temperature