Otrok s cerebralno paralizo raste in odrašča --- - Jekovec-Vrhovšek, Maja (Rehabilitacija (Ljubljana), 2011)
Cerebralna paraliza je bila več desetletij opredeljena le kot motnja v otroštvu. Z izboljšano medicinsko oskrbo je pričakovana življenjska doba ljudi s cerebralno paralizo skoraj enaka življenjski dobi tistih, ki je nimajo. To dejstvo poraja nove potrebe ljudi s cerebralno paralizo in nove poglede na kakovost njihovega življenja. Avtorja navajata primere t. i. dobre prakse medicinske oskrbe otrok in mladostnikov s cerebralno paralizo med odraščanjem v mlade odrasle in odrasle v nekaterih evropskih, ameriških in avstralskih centrih. Analizirata sedanje razmere na tem področju v Sloveniji in predlagata možne izboljšave organizacije in dostopnosti zdravstvene oskrbe za odrasle s cerebralno paralizo.
Keywords: cerebralna paraliza; odrasli; otroci s posebnimi potrebami